Gegrilde witlof met peer

Gegrilde witlof met peer is een simpel, maar lekker bijgerecht. En ook niet onbelangrijk, binnen 15 minuten staat het op tafel. En je hebt niet veel meer nodig dan witlof en peer. Oh ja, en het is weer eens wat anders dan een witlofschotel met ham en kaas;)

Voorheen sneed ik altijd de kern uit de witlof. Jij ook? Nou dat hoeft tegenwoordig echt niet meer. De kern heeft de naam, dat deze erg bitter is. Echter tegenwoordig is dit veel minder. Ik kan het helaas niet bevestigen. Aangezien ik voorheen geen witlof lustte. Gelukkig kan je smaak zich nog aanpassen en kan ik nu wel genieten van witlof.

Ps. Wanneer je geen grillpan bij de hand hebt, kun je ook een gewone koekenpan gebruiken.

Gegrilde witlof met peer

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:05
Kook tijd: 00:10
Totale tijd: 00:15

Opbrengst: Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 peer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1-2 theelepel(s) citroensap
  • Zout & peper

Keukenbenodigdheden

      Stappen

    1. Schil de peer en snij in 4 partjes. Halveer de witlofstronkjes.
    2. Maak een dressing van de olijfolie, honing en citroensap en doe tevens wat zout en peper erbij. Smeer vervolgens de stronkjes witlof en peer partjes goed in.
    3. Grill of bak vervolgens de witlof en peer aan beide kanten voor 5-7 minuten. Verwarm hiervoor eerst de pan op hoog vuur op een middelgrote pit en zet daarna het vuur op de helft van zijn kracht. Anders verbrandt de witlof wellicht.
    4. En dat was hem dan al weer. De gegrilde witlof met peer is klaar.
      Gegrilde witlof met peer

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie