Een milde groentecurry recept

Niet iedereen is te verleiden met een curry, te heet is vaak dan de reden van afwijzing. Maar een curry hoeft niet te heet te zijn en dat bewijst deze milde groentecurry. En zeker met de toevoeging van yoghurt krijg je een milde groentecurry.

En zoals de titel al deed vermoeden, gaat het hier om een groentecurry. Geen vlees, noch vis, maar enkel groente. Gezond en lekker. En onze Hollandse prakgroente zit er ook in verwerkt, de aardappel.

Een milde groentecurry recept

Rob Rollenberg

Voorbereiding: 00:20
Kook tijd: 00:40
Totale tijd: 01:00

Opbrengst: Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels
  • 300 gram wortels/winterpeen
  • 0.5 paksoi
  • 100 gram taugé
  • 0.5 ui
  • 0.5 rode peper
  • 1 blikje tomatenblokje
  • 0.5 bosje verse koriander
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Zout & peper

Keukenbenodigdheden

    Stappen

  1. Schil allereerst de aardappels en wortels. Snij de aardappels in stukken van ongeveer 1,5-2 cm dik in halve maantjes of blokjes. Kook de stukken aardappels en wortels vervolgens 5-10 minuten, zodat ze al beetje gaar zijn. Hierdoor wordt de gehele kooktijd van de curry een stuk korter is.
  2. Spoel tijdens het koken van de aardappels en wortels de paksoi schoon. Snij vervolgens het wit van de paksoi in dunne ringen. Het groen van paksoi moet pas op laatst toegevoegd worden, dus deze mag nog even aan de kant gelegd worden. Snij tevens de rode peper en knoflook in kleine stukjes.
  3. Zet vervolgens de pan op het vuur met wat olie en doe daarbij de kruiden, knoflook en rode peper en bak deze een paar minuutjes.
  4. Doe vervolgens de aardappels, wortels en het wit van de paksoi erbij. Bak dit nog een paar minuutjes mee en doe dan de tomatenblokje erbij. Voeg ook ongeveer 150-200ml water erbij, zodat de groente net onder staan. En laat dit 15 minuutjes rustig gaar stoven.
  5. Spoel de taugé af onder heet water. Snij het groen van de paksoi en ongeveer de helft van de koriander. De rest van koriander kun je gebruiken om straks over de curry te strooien.
  6. Ongeveer 5 minuten voor het einde mag de taugé, de gesneden koriander en groen van de paksoi worden toegevoegd.
  7. Wanneer de aardappels en wortels gaar zijn dan kan de curry geserveerd worden met de yoghurt en nog wat korianderblaadjes.Een milde groentecurry

Misschien vind je dit ook leuk!

Geef een reactie